O P T I M Á L I S    Tá p l á l k o z á s (folytatás)

+

MIÉRT is van szükségünk rá, és HOGYAN
valósíthatjuk meg?

Tegyük fel, hogy nem jelentene anyagi nehézséget ennek a többlet tápanyagmennyiségnek a beszerzése, a szervezetünk befogadó-, és feldolgozóképessége viszont, már bizonyára határt szabna ennek a - furcsa - vállalkozásunknak.

Most pedig nézzük meg, hogy mennyivel javít a helyzetünkön az, ha a táplálkozási szokásainkat is figyelembe vesszük. Hiszen hiába tudatjuk saját magunkkal, hogy milyen ételek lennének leginkább alkalmasak a szervezetünk optimális működése szempontjából, ha a különféle táplálkozási szokásaink rabjaként, étkezéskor egészen másféléket, és az ajánlottakból is csak csökkentett mennyiséget választunk ki magunknak.

Megoldás:     a táplálékkiegészítők

A szinte kilátástalan helyzet megoldására, egy új iparág van kialakulóban. A táplálkozástudományi kutatások mai állása szerint, a wellness mozgalom egyik alappillérének - az optimális táplálkozásnak - nélkülözhetetlen feltételeit napjainkban lehetetlen biztosítani a táplálékkiegészítők és étrendpótlók nélkül.

A korábban említet tények miatt, az emberi szervezet működéséhez nélkülözhetetlen tápanyagok, vitaminok és ásványianyagok kellő mennyiségben történő bevitelének módját - jelenlegi tudományos ismereteink szerint - a különféle tabletták, kapszulák, tömény tápanyagtartalmú "csokoládészeletek", ital- és levesporok jelentik.

Bizonyára többek számára meglepően hangzik ez a megállapítás… Pedig a megfelelő információk birtokában megvizsgálva, nem is olyan utópisztikus dologról van szó.
Érdemes egy kicsit elgondolkozni a tablettákhoz fűződő viszonyunkon. Ha megbetegszünk, elmegyünk az orvoshoz, aki felír nekünk valamilyen tabletta formában kapható gyógyszert, és mi "örömmel" sietünk a patikába megvenni azt, hogy minél előbb lenyelhessük, és reménykedünk a mielőbbi gyógyulásunkban. (közben esetleg az eszünkbe villan, hogy a statisztikák szerint a gyógyszeres kezelések hatékonysága mindössze 30%)

A megelőzés céljából javasolt tabletták fogyasztása viszont, - ma még - többekben ellenkezést vált ki.

Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy valaki megelőzés céljából, a szervezete optimális működésének biztosítása érdekében, fogyaszt rendszeresen - az élelmiszerek kategóriájába tartozó - táplálékkiegészítő készítményekből, amikor még egészséges, vagy a köztudottan káros mellékhatásoktól sem mentes gyógyszertablettákat veszi be akkor, amikor már megbetegedett…

Egyre többen vannak, akik az előbbiek csoportjába tartoznak, és a családi költségvetésükben "táplálkozás-biztosítási" kiadások címen elkülönítenek egy összeget, az egészségi állapotuk megelőzés útján való megvédésére. Ők nem bízzák a dolgot a véletlenre, hanem saját kezükbe veszik egészségi állapotuk megóvását. Nem abban reménykednek, hogy a legmodernebb csúcstechnikai eszközökkel felszerelt orvosi rendelőkben, majd minél korábbi szakaszban sikerül megállapítani, hogy betegek lettek…

Ehelyett optimálisan ellátják a szükséges tápanyagokkal a "csodákra képes" szervezetüket, és biztosítják a lehetőséget arra, hogy az védje meg önmagát, és ne betegedjen meg. Az ő igényeik kielégítését szolgálja egyre bővülő termékkörével, a táplálékkiegészítőket előállító és egyre dinamikusabban fejlődő új iparág.

Arra, hogy a táplálékkiegészítő és a komplett - tudományos kutatások eredményi alapján kidolgozott - élelmiszer készítmények, milyen hatékonysággal felelnek meg a velük szemben támasztott követelményeknek, a legmeggyőzőbb bizonyítékul a világűrt többször megjárt - ma is jó egészségi állapotnak örvendő - űrhajósok szolgálnak.

Megemlítendő, hogy az űrkutatás és a haditechnika érdekében végzett kutatások és fejlesztések eredményeként megszülető, csúcstechnikai megoldásokhoz a lakosság, ha bizonyos késleltetéssel is, de folyamatosan hozzájuthat. Példa erre az üzletekben kapható video-, mobil telefon-, műholdas távközlési-, és számítástechnikai berendezések széles választéka. Ebben nincs semmi szokatlan.

A táplálkozástudományi kutatások legújabb eredményeit megtestesítő táplálékkiegészítő készítmények pedig, a lakosság részéről is érezhető bizonyítékai ugyanennek a törekvésnek.
Ezeknek a termékeknek a lakosság körében történő népszerűsítése területén viszont, csupán a kezdeti lépéseknek lehetünk a szemtanúi.

Arra pedig, hogy ezek az újfajta "szuper-élelmiszerek" nem csupán placebó-hatással rendelkeznek, hanem valóban "működnek" is, elégendő bizonyítékul szolgál az ilyen készítményeket árusító üzletek (Herbária boltok) és termékforgalmazók (WELLNESS tanácsadók) számának intenzív növekedése, és a betegségük kezelésére pénzt költeni nem kényszerülő, de a különféle táplálékkiegészítőket rendszeresen fogyasztó, jó erőnlétben és egészségi állapotban lévő lakosok számának gyarapodása.

Egy dolog biztos: elkezdtük újra felfedezni az egészséges táplálkozás szerepét
az egészségünk alakításában!

Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod, ők bizonyára
hálásak lesznek Neked ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
Aktualitások KAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2006