10 tipp a súlycsökkentés gyors beindításához


1. tipp:
Fogyassz fehérjét minden étkezésed alkalmával, beleértve a reggelit is!

2. tipp: Egyelőre hagyd ki az étrendedből a búzalisztből készült ételeket! Igen, ez azt jelenti, hogy határozottan mondj le a tésztafélék és a kenyér fogyasztásáról!

3. tipp: Fogyassz, nyers, feldolgozatlan élelmiszereket! Az elfogyasztott ételeknek 90 %-át a következőkből kell összeállítanod (fontossági sorrendben): nyers zöldségek, párolt zöldségek, teljes kiőrlésű gabona, sovány húsfélék és szükség esetén, egy kevés gyümölcs.

4. tipp: A keményítőfogyasztást napi egy adagra csökkentsd, és ezt ne az esti étkezésed alkalmával vedd magadhoz! A legjobb választást a babfélék, az édes burgonya és a zabkása jelenti.

5. tipp: Ne vidd túlzásba a gyümölcsevést: naponta egy adag elegendő, és csak az alacsony cukor- és magas rosttartalmúak jöhetnek számításba. Alma, körte, szilva és bogyós gyümölcs, mind jó választást jelentenek. Ebben az időszakban a gyümölcsöt magában ajánlott megenni, vagy csak valami olyan könnyű élelemmel együtt fogyasztani, mint az alacsony zsírtartalmú diófélék. A gyümölcsleveket teljesen elfelejtheted.

6. tipp. Ebben az időszakban csökkentsd, vagy teljesen kerüld a tejtermékek fogyasztását, főként a tehéntejet. Kivételt képez: a mérsékelt mennyiségben elfogyasztott alacsony cukortartalmú és zsírszegény joghurt.

7. tipp. Felejts el teljesen az italozást! A különféle „tanulmányokban” közöltek ellenére semmiféle egészségre jótékony hatástól nem leszel megfosztva, ha felhagysz az alkoholfogyasztással (beleértve a bort is). Semmi olyan nélkülözhetetlen tápanyag nem található az alkoholtartalmú italokban, amihez nem tudnánk a gyümölcsökből és zöldségekből hozzájutni, ráadásul még az italozással együtt járó kellemetlen mellékhatásoktól sem kell tartanunk.

8. tipp. Hagyj fel az olyan növényi olajok, mint a napraforgó- és kukoricaolaj fogyasztásával. A szupermarketekben kapható olajfajtákra a túlzott feldolgozottsági fok jellemző, és könnyen oxidálódnak ha felmelegítjük őket, ezáltal elősegítik az érfali lerakódások képződését. Használj olíva olajat helyettük, és azt is lehetőleg a már megsütött ételekre utólag tedd rá.

9. tipp. Ügyelj arra, hogy milyen típusú zsírokat fogyasztasz! Az elfogyasztott zsírnak a mennyisége kevésbé fontos, mint az, hogy milyen fajta. A legrosszabb választást a zsírban sült ételek, a margarinfélék és a részben vagy teljes mértékben hidrogenizált zsírféléket tartalmazó ételek jelentik. Leginkább ajánlott az omega-3 zsírsav, ami főként a halhúsban és a lenmagban található.

10. tipp. Megszállottan igyál minél több vizet! Testsúly kilogrammonként legalább 0,22 deciliternyit, minden nap! Ebben semmiféle engedmény nem adható

Az összeállítást készítette: Kajárik Béla, Christopher Guerriero amerikai fittnesz guru cikke alapján.

Ha honlapunkról a barátait is tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
AktualitásokKAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © KAJÁRIKNÉ KOVÁCS Katalin és KAJÁRIK Béla - Független HERBALIFE tanácsadók. 2003 - 2005