Agyi-éhség!

Mottó: "Az észt nem osztják ingyen: tenni kell érte, hogy több legyen!"


Akkor is, ha a napi munkában érzünk koncentrálási problémát, és akkor is, ha csupán extra mentális dózisra van szükségünk, segítenek bizonyos ételek, gyógynövények vagy kúrák. Ha ezeket az „agyi táplálékokat” kombináljuk különféle gyakorlatokkal és mély alvással, megsokszorozzuk agyműködésünket. Ha elszántuk magunkat, hogy kirobbanó agyműködést érjünk el, akkor az alábbi ételeket, növényeket fogyasszuk. (A legtöbb megtalálható a mi táplálék-kiegészítőinkben is).

TOJÁS

Mivel agyunk finom része (vízmentes) elsősorban zsírösszetételű, ezért olyan úgynevezett „minőségi zsírral” kell ellátnunk, amelyet szervezetünk nem termel meg. Valójában a zsír lényeges elem az agyrendszerének alakításában, amely serkenti az emlékezetet. A tojás az egyik ilyen forrás.

SZÓJA

A felsorolt ételek proteinben gazdagok, amely alól a szója sem kivétel. Az olaj a szójababból kivont elegy, amely nagy mennyiségű proteint tartalmaz. Különféle állagban található a piacon, s kivétel nélkül mindegyikük segít a verbális és gondolati memória fejlődésében, csakúgy mint a szellemi frissességben. (A termékeink közül a PIRÍTOTT SZÓJABABot-"sós mogyoró"- tudom ajánlani)

GINGKO BILOBA

E gyógynövényt a kelet kultúrában évezredek óta használják, és az egyik legismertebb memória növelő gyógyfű. Az agyi vérállomány oxigén ellátásában jeleskedik. Nagy mennyiségben fogyasztva azonban ártalmas lehet, a cellák sérülhetnek, ezért csak hosszú kúra alatt lehet folyamatosan használni.

OLAJOS HAL

Amikor szüleink azzal traktáltak, hogy együnk csukamájolajat, mert az jót tesz, nem mondtak butaságot. Az olajos halak omega 3 zsírban gazdagok, amelyek különösen serkentőleg hatnak az agy celláira, miáltal biztosítják az intenzív tanulást és memorizálást. A szardínia egyébként önmagában is olyan kémiai elemeket tartalmaz, amely alapeleme a memória képesség alakulásának. (A termékeink közül tudom ajánlani a HERBALIFELINE 62% tengeri halolaj koncentrátumot tartalmazó kapszulát.)

ZÖLD ÉS FEKETE TEA

A legutóbbi kutatások eredménye szerint a zöld és a fekete tea nagyon hasonló hatást ér el az a kór, vagyis a szellemi funkciók és emlékezet elvesztésével járó betegség kezelésében, mint a kifejlesztett gyógyszerek. Mindkét tea pusztítja az acetyl-cholint, amely az Alzheimer kórós betegeknél a memória blokkolást okozza. A zöld tea hatása egy hétig is eltart, míg a fekete tea hatása csak egy napig. (Termékeink között megtalálható az ún. INSTANT TEA, mely tartalmaz zöld ill. fekete tea kivonatot, illetve a THERMO COMPLETE tabletta, mely 17%-ban tartalmaz zöld tea kivonatot)

ZSÁLYA

Egy teszt során kimutatták, hogy a zsályát fogyasztók jelentősen jobb szellemi állapotban vannak, mint akik nem fogyasztanak. Szakértők szerint a zsálya növeli a kémiai reakciók hatásait, amelyek segítenek az üzenetek szállításában az agyban.

ROZMARING

A zsályához hasonlóan a rozmaring is majd 15% - kal stimulálja a memóriát, erősíti a szellemi gondolkodást, és könnyíti a szellemi fáradtságot.

VÍZ

Mivel agyunk 70% - a víz, ezért lényeges a bevitele szervezetünkbe, ahogy agyunk vízzel történő ellátása segíti annak jó működését, hiánya dehidratációt, vagyis működéshiányt okoz.

KÉSZÍTETTE: FARAGÓ Béla


Ha honlapunkról a barátait is tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
Aktualitások KAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2006