Ajándékozza meg magát jó közérzettel

Tudta, hogy a bél az immunrendszer bölcsője? Sok védekező anyag a bél sejtjeiben termelődik és ott raktározódik. Látszik a bőrünkön, hajunkon, közérzetünkön, ha a beleink jó állapotban vannak! Kevesebb allergiás megbetegedés fordul elő, ellenállóbbak vagyunk a fertőzéseknek, és hamarabb felgyógyulunk a betegségekből.


Ismeri a jótékony bélbaktériumok szerepét?

A vastagbélben egymással egyensúlyban élnek a jótékony és káros baktériumok milliárdjai. Ezek alkotják a normál bélflórát, ami hihetetlen, de a felnőttek testtömegéből 1-1,5 kg-ot tesz ki! A jótékony baktériumok sokféle faja a születéstől egész életünk során uralja a vastagbelet. Normál esetben kontrollálják az ártalmasak mennyiségét. A bélflóra egyensúlya azonban könnyen felborulhat antibiotikumok szedése, étrend-változás, utazás és bélbetegségek során. Ilyenkor gondoskodni kell a pótlásukról, ráadásul jó, ha többféle típusú jó baktériumot is tudunk pótolni egyidejűleg, hiszen nem csak egy faj szenved károsodást.


Hallott már az inulinról?

Ez egy rost, amely az emésztést javítja, és nem köztudott, de jótékony bélbaktériumok fontos tápláléka is. Életben maradásukhoz, szaporodásukhoz szükséges, ezért fontos inulin rostot is fogyasztanunk pl. hagymával, fokhagymával.
Kétséget kizáróan megérkezett a tél. Legyen gyerek, felnőtt, aktív vagy nyugdíjas, csak az igazán jó immunrendszerrel rendelkezőket kerüli el a fertőzés.

Ha honlapunkról a barátait is tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
Aktualitások KAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2006