Egyen többet - fogyjon többet!

Ha a megfelelő ételekből eszünk sokat, többet fogyunk, mintha kevesebbet ennénk. - állítják amerikai kutatók az American Journal of Clinical Nutrition júniusi számában.

A Pennsylvania Egyetem kutatói rájöttek, hogy a magas víz- és alacsony zsírtartalmú diéta az éhségérzet csökkentésével segíthet kilóink leküzdésében. Ezek közé az ételek közé tartoznak a gyümölcsök, zöldségek, levesek, sovány húsok és az alacsony zsírtartalmú tejtermékek. - írja a MediPress.

"Alacsony kalóriatartalmú diéta esetén a fogyókúrázóknak nem kell éhezniük, éhségérzetük csökken annak ellenére, hogy kevesebb kalóriát visznek be."- nyilatkozta Julia A. Ello-Martin , a tanulmány szerzője.

A kutatók 71 túlsúlyos nőt (22 és 60 év közöttiek) vontak be vizsgálatukba. A résztvevőket két csoportra osztották, az egyik csoport alacsony kalóriatartalmú diétán élt, míg a másik tagjai emellett magas víztartalmú ételeket is fogyasztottak.

Egy év elteltével mindkét csoport tagjai jelentősen veszítettek súlyukból és kalória-bevitelük is csökkent. A magas víztartalmú ételeket is fogyasztó csoportba tartozó nők azonban több mint két kilóval többet fogytak a vizsgálat első hat hónapjában (átlagosan 8,9 kg-ot), mint társaik (6,7 kg).

A magyarázat erre az lehet, hogy a második csoport tagjai 25 százalékkal többet ehettek, aminek köszönhetően éhségérzetük jobban csökkent a csak csökkentett kalóriatartalmú diétán lévőkhöz képest. Továbbá: "A gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával sokkal többet ehettek, így könnyebb volt tartani a diétát, hiszen sosem kellett éhezniük."- nyilatkozta Dr. Ello-Martin.

FORRÁS: stop.hu

Ha honlapunkról a barátait is tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
AktualitásokKAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2007