Életet menthetnek az olajos halak


A halolajban található omega-3 zsírsav csökkenti a halálos szívritmuszavar, és a szívroham kialakulásának esélyét. Az olajos halak több embert menthetnek meg, mint a defibrillátorok – írja az American Journal of Preventive Medicine.

Százezer amerikai páciensen végzett számítógépes szimulációk eredményeire, és régebbi kutatások adataira támaszkodva kutatók megállapították, hogy az omega-3 zsírsav növelésével 58 ember élete menthető meg évente. Ez 6,4 százaléka az évente szívrohamban elhalálozó embereknek. A tudósok becslése szerint ennél jóval kevesebb emberéletet ment meg a defibrillátor. Ha minden nyilvános helyen és otthonban lenne defibrillátor, mindössze 1 százalékkal több emberéletet lehetne megmenteni. A pacemakerek is mindössze 3,3 százalékra növelik ezt a számot, ami még mindig nem éri el a 6,6 százalékot. Ennyivel kevesebb ember halna meg ugyanis szívrohamban, ha megfelelő mennyiségben jutna a szervezetükbe a zsírsavból.

Habár a pacemakerek meglehetősen hatékonyak, a baj azonban az, hogy a szívrohamban elhunyt emberek nagy részének soha, semmi, szívinfarktusra utaló tünete nem volt, így nem is kaptak pacemakert.

Egyenlőre még pontosan nem tisztázott, hogy az omega-3 zsírsav valóban ennyire hatékony lenne a szívbetegségek megelőzésében. További kutatások folynak Olaszországban, és Angliában is, remélhetőleg, ezek választ adnak majd a kérdésekre.

FORRÁS: hvg.hu

Ajánlott omega-3 zsírsavtartalmú HERBALIFE táplálékkiegészítő a HerbalifeLINE!

Ha honlapunkról a barátait is tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
AktualitásokKAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2007