Le a hájas pocakkal!

Ön hogy viszonyul a hasához? Naponta hadat üzen neki, vagy elégedett vele, még akkor is, ha korántsem tökéletes? Önben is számtalan kérdés merül fel e kényes testrésszel kapcsolatban? A wellnes alapján összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Mitől puffad fel a has?

Legtöbbször az egészségesnek számító gyümölcsök, zöldségek és gabonafélék ballasztanyagai felelősek a puffadásért. Különösen a hüvelyesek - a bab, borsó - illetve a káposzta, a szilva és a hagyma a ludas. Ezek az élelmiszerek sok nehezen emészthető szénhidrátot tartalmaznak, ezért okozzák a kellemetlen tüneteket. Az édességekben található cukor is táplálja a bélben lévő erjesztő gombákat, amelyek szintén gerjeszthetnek puffadást. A zabkása, a lenmag, a joghurt vagy a kefír ugyanakkor jótékonyan hat az emésztésre. Az is fontos, hogy mindent alaposan megrágjunk, és bőségesen fogyasszunk folyadékot.
Mindennap végzek hasizom-erősítő gyakorlatokat, mégsem tudom eltüntetni a zsírréteget. Mit csinálok rosszul?

Még mindig sokan elhiszik azt a tévhitet, hogy a felülésektől elfogy a pocak. Pedig ez nem így van. Mert lehet ugyan kockásra dolgozni a hasizmot, de ki látja ezt a zsírréteg alatt? A fölösleg aerobik edzés és a diéta helyes kombinációjával tüntethető el.

A zsírégetés a 35-40 perces, intenzív mozgást követően indul be a szervezetben.

Ezért nem árt, ha a has-gyakorlatok előtt futópadon, lépcsőző-gépen, háttámlás vagy normál kerékpáron dolgozik bő fél órán keresztül. Fontos az is, hogy pulzusát a tréning során a zsírégető tartományban tartsa, amelyet a következő képletből tud kiszámolni: alsó határérték (220-életkor (x 0,65, felső határérték: (220-életkor (x 0,85). A lényeg, hogy a mozgás során a kapott értékek között maradjon a pulzusa. A pulzusmérő óra segítségére lehet. A mozgás mellett a tudatos étkezésről sem szabad megfeledkezni. Mondjon búcsút a fehér kenyérnek, a sült krumplinak, és fogja vissza az édességek fogyasztását. Részesítse előnyben a zöldségféléket, a sovány húsokat és a halakat.

A hashajtó teákkal és teákkal lefogyasztható a has?

Óvakodjon ezektől a készítményektől, mert veszélyesek lehetnek az egészségre. Vízhajtó hatásúak, és a szervezet ásványisó-háztartását is megzavarhatják, emiatt pedig emésztési problémák léphetnek fel.

A stressz hatására tényleg nő a has?

Valóban nem tesz jót az alaknak az állandó feszültség. A kortizol nevű hormon ugyanis idegeskedéskor leblokkolja a zsíranyagcserét, ezenkívül fokozza az édesség utáni vágyat. Az adrenalin, a szervezet stressz hormonja is gátolja az emésztést.

Milyen az ún. testtekercseléses módszer?

Íme egy hatékony házi recept: keverjen 10 csepp rozmaring-, citrom- és levendula olajat 10 ml napraforgóolajba, majd töltse egy meleg vízzel teli edénybe. Mártson bele egy kisebb törölközőt, majd helyezze a kínos testrészre. Rögzítse folpackkal, erre tekerjen egy száraz törülközőt, végül bújjon egy vastag takaró alá 40 percre. Ezután zuhanyozzon le váltott hőmérsékletű vízzel. Hetente kétszer végezze el a kezelést.

Tényleg alma?

Mielőtt belelovalná magát, hogy elviselhetetlen méretű a hasa, győződjön meg róla, hogy ön valóban az alma típusú alkatúak közé tartozik-e. Fény derül az igazságra, ha az alábbi módon kiszámolja a derék-csípő hányadosát:
1. Mérje le derékbőségét a köldök felett egy-két ujjal.
2. Ezután a csípőbőséget ellenőrizze.
3. Végül ossza el az első értéket a másodikkal. Hasi zsírfeleslegre nőknél a 0,8 feletti, férfiaknál a 0,9 feletti érték utal.

FORRÁS: Életforma.hu

HOZZÁSZÓLÁS
(Egészséges Jövőnkért Mozgalom):


Nagyon fontos , hogy már a gyermek megszokja , hogy napját laza bemelegítés után 20-30 perces mozgással kezdje (lehet kocogás , ha mód van rá , nyitott ablaknál a szoba kinevezett sarkában" sport sarok" egy erre a célra használt pokrócon hasés hát izom gyakorlatok végzése, fekvőtámasz 5-s sorozatok néhány 3-8 sorozat, majd helyben futás 5 percig jó 1-2 perces légző gyakorlatok és mehet zuhanyozni) , d.u. este min 45 perces mozgás bemelegítés után: futás, sport segédeszközök igénybevétele: hasizom fejlesztő eszközök használata vagy csak a sport sarokban egyszerű hasgyakorlatok 5-10 gyakorlat 5-10 szeres sorozatban, fekvőtámasz és helyben futás. Mindez lehet egyszerű eszközök használatával két egykezes 5 kg-s súlyzóval, expanderrel. stb.

A lényeg, hogy életvitelszerű és megszokott legyen. Ha ehhez egészséges zöldség-, gyümölcs- rostokban dús táplálkozás társul, néhány kitartó hét után az eredmény nem marad el. Aki áldozni is akar rá és meg akarja tudni, hogy mennyi a test tömegének indexe (testmagasság és testsúlyból kiszámítható) és akarni tudja , hogy testtömegének hány százaléka zsír(köpenyzsír - ami látszik és viscerális: szervi-belső zsír ) az Body Fat Meter-rel (testzsír mérő) is meg tudja tenni. Ezen eszközök beszerezhetők.
Csak a kitartás, a mindennapos 2 szeres mozgás reggel min 30 p, du-n 45-60 perc a legfontosabb.

Tisztelettel:
Dr. Báthori Gábor a mozgalom koordinátora

Ha honlapunkról a barátait is tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Kapcsolat
Tapasztalatok
Aktualitások KAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2006