Vezetők testedzése

Egy évben összesen 525.600 perc van. Kérdés: Hogyan használjuk ki ezt az időt? Mennyit fordítunk ebből testedzésre? Vagy inkább előállunk a jól ismert régi kifogással, "Sajnos erre éppen most nincs időm"?

Dr. James M. Rippe a "Fit for Success" (Sikerre edzetten) című könyvében egy felmérésre hivatkozik, amely az 500 legnagyobb amerikai vállalat (Fortune 500) vezérigazgatóiról készült, és meglepve tapasztalta, hogy ezek az elfoglalt üzletemberek háromszor több időt fordítanak a testedzésükre, mint az átlagemberek. Kétharmad részük hetente legalább háromszor aerobic jellegű edzéseket végez, és arról számolt be, hogy ezáltal sikerül csökkenteniük a stresszérzést, növelni az energiaszintjüket, javítani az egészségi állapotukon, és fokozni a teljesítőképességüket.

Én nem vagyok egy ilyen nagyvállalat vezérigazgatója, de hiszem, hogy legalább annyira elfoglalt vagyok. Észrevettem, hogy a rendszeres sportolásomnak köszönhetően sikerült növelnem az energiaszintemet, javítani az egészségi állapotomon, csökkentenem a testsúlyomat, és a vérnyomásomat, a nyugalmi pulzusszámom és koleszterinszintem normális értéken tartása mellett.

Elgondolkodásra érdemes kérdés: Senki sem kérdezi meg tőlünk, "Mikor találunk időt az étkezésünkre?" A válasz erre, nyilvánvaló: Szakítunk rá időt. A testedzés ugyanilyen dolog. A szakértők szerint egy húszperces intenzív gyaloglás hetente három alkalommal csodát tesz az egészségi állapotunkkal. Mióta közel egy negyed évszázaddal ezelőtt elkezdtem a rendszeres testedzést, a munkabíró képességem jelentősen megjavult. Egyre jobban tudatában vagyok az időmnek és sokkal jobban tudom azt beosztani, mint régebben.

Indoklás: Minden perc számít, tehát ezért nem vesztegetek el egy percet sem. Bátorítok mindenkit arra, hogy iktassa be a testedzést a napi programjába. Ezzel javítani fog az egészségi állapotán, és el fog bámulni azon, hogy milyen jót fog majd ez tenni az időkihasználási képességének.

Emlékezzünk csak arra, ha nem tervezzük meg az időbeosztásunkat, valaki más meg fogja ezt helyettünk tenni. Tehát jobban tesszük, ha a testedzést betervezzük a napi programunkba, és ennek következményeként jobban fogunk majd teljesíteni az élet minden területén, ami azt jelenti, hogy az életünkben még több áldásban fogunk részesülni.

Zig ZIGLAR "Up. Up, Up, In A Down, Down World" könyve alapján.

Ha honlapunkról a barátait is tájékoztatja, ők bizonyára hálásak lesznek Önnek ezért.

Termékek
Wellness
TIPPEK
Táplálkozás
Gyakori
KÉRDÉSEK
Könyvek
Tapasztalatok
Aktualitások KAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2005