Miért van szükségünk étrendkiegészítőkre?

Alakformálás

Termékek

Karikatúrák

Mi okozza az elhízást?

Sportolók táplálkozása

Wellness
TESZT

Jó és rossz
szénhidrátok

Gyakori
KÉRDÉSEK

A relaxáció
előnyei

WELLNESS
a jövő megatrendje

IGAZ, vagy TÉVES a következő állítás?


Az összes, számunkra nélkülözhetetlen tápanyag megszerezhető az átlagos napi étkezéseink alkalmával elfogyasztott élelmiszerekből, ezért bármiféle étrendkiegészítők és vitaminok fogyasztása csupán pénzpocsékolás.

Nos, a helyes válasz? TÉVES !

Két fő probléma van a jelenlegi élelmiszerellátásunkkal, íme:

Túl sokat eszünk... a statisztikák szerint a lakosság közel
60 %-a túlsúlyos, és a szervezetünk számára, még az egyészségi állapotunk megőrzéséhez nélkülözhetetlen építőelemek (tápanyagok) minimális mennyiségét sem biztosítjuk.

Elfogyasztotta-e már a mai spenót adagját?

Az 1948-ban még a piacon vásárolt 100 gramm spenótnak a vastartalma 158 milligramm volt. 1965-ben ez az érték maximum 27 milligrammra csökkent. 1973-ban pedig, átlag 2,2 milligramm volt csupán. Ez azt jelenti, hogy 75 tányérnyi spenótot kellene megennie az embernek ahhoz, hogy ugyanannyi vasat tudjon a szervezetébe bejuttatni, mint amennyit 1948-ban egy tányérral képes volt.

Kobaltra is szükségünk van a B12 vitamin beépüléséhez. A B12 vitamin az egészséges vörös vérsejtek termelődéséhez nélkülözhetetlen. Szomorú tény viszont az, hogy azokban az élelmiszerekben, melyek az ételeink jelentős részét képezik, és a legfontosabb kobalt forrást jelenhetnék számunkra, a tesztek ma már nem mutatnak ki semennyi kobaltot sem.

A gyümölcs és zöldségtermelés céljára használt felső talajréteg napjainkban már nagyon silány, tápanyaghiányos. Ebből adódóan a termés, meglehetősen alacsony százalékban tartalmazza a szervezetünk optimális egészségi állapota fenntartásához szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Egy átlagos napi étrend nem biztosítja mindazokat a szükséges fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek nélkülözhetetlenek a belső szerveink elhaló sejtjeinek a pótlásához. Amennyiben hiány keletkezik a testünkben, akkor az immunrendszerünk meggyengül, és különféle betegségek kockázatának vagyunk kitéve.

Tehát... tudja-e Ön is biztosítani a napi étkezéseivel a szervezete jó egészségi állapota fenntartásához igényelt 20 féle nélkülözhetetlen aminosavat, 14 ásványi anyagfajtát és 13 féle szükséges vitamint? A különféle egészségvédő, növényi hatóanyagokról már nem is beszélve?

Ki vigyáz az Ön egészségére?

Napjaink rohanó életstílusa arra ösztönzi az élelmiszeripart, hogy a fogyasztói igénynek legmegfelelőbb termékeket állítson elő. Az eredmény pedig a következő: ezek a gyorsan elkészíthető, feldolgozott élelmiszerek nem tartalmazzák az egészségi állapotunk megőrzéséhez szükséges tápanyagokat.

Az étrendünkből teljesen hiányzó nyers, élő élelmiszereket, az elhízást elősegítő, magas kalóriatartalmú, alacsony tápértékű tápanyagokkal pótolják. A fogyasztók élelmiszervásárlásainál a leggyakoribb szempontot csupán az íz, az ár és a praktikusság képezi.

Az élelmiszeripari termékek kínálatát a tömegmédia reklámozza. A költséges hirdetések mellett eltörpül a lakosság - többnyire hiányzó - hagyományos módszerekkel történő általános felvilágosítása. Az oktatási rendszerünk intézményein keresztül haladva, egy diák csekély ismereteket szerezhet az egészséges táplálkozással kapcsolatban.

A "betegségipar" (közismert néven egészségügy) intézményihez való könnyű hozzájutási lehetőség, valamint az egészségbiztosítási rendszer sajátosságából adódóan, az a felfogás alakult ki az emberekben, hogy az orvos a felelős a család tagjainak egészségi állapotáért.

Az egészségügynek juttatott állami támogatás jelentős részben az élelmiszeripari és egészségügyi lobbi befolyása alatt áll. Számukra az értékesítési volumen és a nyereség növelése a fő szempont, nem pedig olyan dolgok, mint a betegségmegelőzés, a wellness alapelvek, vagy akár a minőségi táplálkozás.

"Fizess még ma az egészségedért addig, amíg jó... mint inkább holnap, amikor már elromlott!" - javasolja a bölcs közmondás.

Vállalja fel a felelősséget önmaga és családja egészségi állapota megóvásáért! Az első lépésként rendszeresen biztosítsa a napi alapszintű tápanyagbevitelt a megfelelő étrenddel, és mellette végezzen elegendő testmozgást!

Ma már egy kiegyensúlyozott, a szükséges tápanyagokat tartalmazó étkezés összeállítása a hagyományos élelmiszerekből gyakorlatilag megvalósíthatatlan feladatot jelent . A logikus megoldás tehát az, hogy az élelmiszer költségvetésünkben helyet adunk azoknak a táplálékkiegészítőknek, amelyekkel biztosítani tudjuk a naponta ajánlott minimális tápanyag mennyiségeket. Ezeket nem plusz költségként kell tekinteni, hanem a bevásárló lista nélkülözhetetlen tartozékát képezőknek.

A fentiek alapján egy dologban biztosak lehetünk, hogy az egészségi állapotunk megóvásában csak egy valakire számíthatunk: ÖNMAGUNKRA!

Ajánlott OLVASMÁNY:

Miért nem elegendő ma már csak élelmiszerekkel táplálkozni?

Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod, ők bizonyára
hálásak lesznek Neked ezért.

Aktualitások KAPCSOLAT
Minden jog fenntartva! © VITALOR Bt. 2003 - 2008