STRESSZkezelés

Együttélés a stresszel és az élet kihívásaival!
Heather Livingston alelnök (HERBALIFE), táplálkozási tanácsadó cikke alapján

Egyes emberek vég nélkül aggódnak, szoronganak, míg mások látszólag aggályoskodás nélkül élik végig életüket, minden gonddal megbirkózva, ami csak felmerül az életük során. A szorongás a stressz egyik formája. Csak gondoljunk egy mozgalmas munkahely okozta folyamatos izgalomra, a család által támasztott követelményekre, személyes elkötelezettségekre, vagy az olyan mindennapos, apró stressz helyzetekre, mint amikor lekéssük a buszt, bennragadunk egy forgalmi dugóban, vagy amit mostanában éltünk át az ünnepekre.

Az adott helyzet okozta stresszre a reakciónk lehet negatív és védekező, vagy toleráns és alkalmazkodó. Azok vagyunk, amit elnyelünk, magunkba fogadunk..., és bizony a stressz ilyen.

A stressz drasztikusan hat az egészségünkre, megfosztja testünket az alapvető tápanyagtartalékaitól és elnyomja az immunrendszerünket. Fontold meg a következő pontokban leírt tanácsokat, hogy könnyebben, egészségesebben és pozitívabb hozzáállással birkózhass meg az élet kis és nagy feladataival.

Tegyél a szabadgyökök leküzdéséért!

Keveset tehetünk az ügyben, hogy mit lélegzünk be, vagy mit szív fel a testünk a bőrünkön át. Például mennyi klór jut a szervezetünkbe egy-egy zuhanyozás alkalmával? Vagy hogyan reagál a testünk a légszennyeződésre? Lehet, hogy környezetünket nem befolyásolhatjuk, de azt igen, hogy mit fogyasztunk el, hogy a lehető legegészségesebbek legyünk. A Herbalife számos antioxidánsokban gazdag terméket állított elő, hogy segítsen megvédeni a testünket a sejtkárosodástól, amelyet számos környezeti tényező előidézhet.

Csökkentsd az élvezeti cikkek fogyasztását!

A csokoládé, cukorka, kávé, tea, alkohol és a vény nélkül kapható altatószerek pillanatnyilag jó megoldásnak tűnhetnek, amikor „kivagyunk”, de valójában nem megoldják, hanem súlyosbítják a problémát. A stressz kezelésének természetesebb módját kellene inkább választanunk a Herbalife természetes gyógynövényi hatóanyagú nyugtató készítményeivel. A hangulatunkon pedig javíthatunk a kedély javító gyógynövényeket tartalmazó termékekkel.

Hagyd ki étrendjéből a gyorsételeket!

A túl feldolgozott élelmiszerek az emésztőrendszert megterhelik. Tápláld tested egészséges, tápanyagban gazdag élelmiszerekkel, hogy a legmagasabb szinten tudjon teljesíteni minden helyzetben. Ne az édesség után nyúlj, amikor nehéz helyzetekben vígaszt, vagy egy kis támogatást remélsz egy pár falattól, hanem egy táplálóbb finomságot, a Herbalife fehérje szeletet, fehérje dús „csokit”, vagy a Formula 1 italport hívd inkább segítségül. Emellett, hogy biztos lehess abban, hogy táplálkozásod kiegyensúlyozott, fogyaszad naponta a Herbalife teljes kiegészítő táplálék kínálatát. Ne hagyd, hogy a túlsúly még további stresszt okozzon. Ha le kell adnod néhány kilót, vagy centit, kövesd gondosan a ShapeWorks alakformáló programot. Ez segít majd, hogy elérd a megcélzott testsúlyt vagy formát, miközben minden számára szükséges tápanyaggal ellátja a tested, hogy erős és egészséges maradjon.

Gondoskodj a szükséges folyadékbevitelről!

A vízhiány a testünk első számú stressz forrása.  Ajánlatos naponta legalább nyolc nagy pohár vizet meginni. Jó ízű, frissítő adalékként tölthet a vízbe a Herbalife Herbal Aloe Drink (aloé vera tartalmú üdítőital koncentrátum) nevű készítményből. Ez a tisztán természetes ital nyugtatja az emésztőrendszert és elősegíti a test öntisztítását.

Mozogj

Engedd ki a gőzt! Keress olyan testedzési formát, amely megfelel neked, és végezd rendszeresen. A stressz és a testedzés nem férnek össze, tehát minél aktívabban mozogsz, annál kevésbé lesz a szorongásnak, aggályoskodásnak helye az életedben, és így kiküszöbölheted annak károsító hatásait. Sétálj, kocogj, kerékpározz, jógázzon, túrázz, teniszezz, állj be egy röplabda csapatba, vagy ússz. Válassz olyan tevékenységet, amely szórakoztat és motivál, hogy újra, meg újra eddzd magát.

Nevess!

Milyen gyakran nevetsz igazán harsányan? Add meg magadnak ezt az örömöt legalább naponta egyszer. Nincs jobb a nevetés egész testet megmozgató, bizsergető élményénél. Ráadásul minden alkalommal, amikor nevetsz, nagyon jelentős láncreakciót indul el, amely természetes gyógyító vegyületek termelését váltja ki a szervezetedben.

Tartsd kordában a stresszt!

Sok lehetőség van arra, hogy leküzdjük a stressz negatív hatásait, és a helyzetet uraljuk, mielőtt az uralna minket. Eleinte alkalmazz egyet, vagy kettőt a fenti javaslatok közül, majd bővítsd a fegyvertárad fokról fokra. Minél inkább megtanulod pozitívan kezelni a stresszt és az életben adódó nehézségeket, annál egészségesebb leszel.


Hasznos INFORMÁCIÓ: Hat tipp az idegállapotunk gyors és könnyű karbantartására

 

Ha honlapunkról a barátaidat is tájékoztatod, ők bizonyára
hálásak lesznek Neked ezért.

Az eredmény egyénenként változó lehet.
Termékek
Wellness TIPPEK
Táplálkozás
TestMOZGÁS
Könyvek
KAPCSOLAT
 
Minden jog fenntartva! © KAJÁRIKNÉ KOVÁCS Katalin és KAJÁRIK Béla - Független HERBALIFE tanácsadók. 2003 - 2007